Stylish verantwoorde verjaardagscadeaus van Scholten & Baijings

De producten van Scholten & Baijings heb ik vanaf het moment 'I layed my eyes on them' erg mooi en inspirerend gevonden. Minimaal ontwerp, maar altijd met een bijzonder detail.

Hoog op mijn verlanglijstje

De 'Butte Turtle' stond altijd al hoog op mijn verlanglijstje, maar op internet was deze niet zo gemakkelijk te vinden. Daarnaast had ik ook al bedacht dat een 'Colour Plaid' van Scholten & Baijings ook zeker niet verkeerd zou staan op de bank in ons toekomstige nieuwe huis in Voorburg.

Verjaardagscadeaus uit eigenbelang

Afgelopen maand ben ik 30 geworden. Mijn vriend heeft goed naar mij geluisterd en gaf ze mij 's ochtends cadeau, naast het ontbijtje op bed. Natuurlijk was het ook een beetje uit eigenbelang. Hij heeft ze na wat mailtjes met Scholten & Baijings opgehaald in het atelier in Amsterdam. Superleuk dat er een kaart was toegevoegd met daarop o.a. de tekst "Je bent de eerste in Nederland met een Butte Turtle..."!

Butte Turtle

De 'Butte box' is gebaseerd op een oude houten Nederlandse reisbox. Scholten & Baijings hebben deze oude doos door middel van nieuwe productietechnieken naar het heden gehaald.

De opbergbox is gemaakt van eikenhout fineer. De binnenkant van de doos en het deksel is beschilderd met fluoriserend oranje, blauw of roze. Elke box vertelt een eigen verhaal door middel van de handgetekende, geprinte illustraties.

De tekeningen vertellen verhalen van de milieuproblematiek rondom 'Het leven van een tonijn', 'Het leven van een schildpad' en 'Het leven van een boom'.

Ze zijn speciaal ontwikkeld voor Established & Sons en zijn verkrijgbaar in drie maten.

Colour Plaid 03

De dessins van deze dekens bestaan uit felle strepen en onderbroken kleurverlopen. Ze zijn geweven bij 'Weverij De Ploeg', die al sinds 1923 met toonaangevende ontwerpers werkt. De dekens zijn gemaakt van merinowol en katoen, waardoor ze superzacht zijn. De 'Colour Plaids' zijn verkrijgbaar in vijf verschillende dessins en twee maten. Tevens zijn er bijpassende kussens beschikbaar.

Meer weten? Ga naar de website van Scholten & Baijings

Interessant? Deel dit en stuur door!


.Ook interessant voor jou?