10 inspirerende boeken over interieur, architectuur en design

Toen we in 2012 ons huis tot op vier muren stripten en van de grond af aan weer opnieuw opbouwden, verslonden we ruim twee jaar lang elke interieur-inspiratiebron. Naast een flinke lijst links naar interieurblogs, Pinterest standaard open op de mobiele telefoon en stapels woontijdschriften zoals die van VT Wonen, kochten wij ook de nodige interieurboeken. Boeken hebben iets magisch. Ze dwingen je rustiger dan achter een beeldscherm te kijken en te lezen.

10 inspirerende interieurboeken

Daarom hebben we een lijst van 10 inspirerende interieurdesign-boeken gemaakt. Sommige ervan hebben we in onze boekenkast staan. Andere staan zeker op de verlanglijst. Zo'n boek is over het algemeen redelijk van prijs en daardoor een perfecte cadeautip. Voor jezelf. Of voor anderen, met Kerst, 5 december of een verjaardag.

De lijst heeft geen volgorde en is dan ook geen persoonlijke Top 10. Wel zijn we benieuwd naar de interieurboeken die jij in je boekenkast hebt staan en die je zeker kunt aanbevelen! Deel jouw favoriete interieurboek zodat ook anderen meer woon-inspiratie kunnen opdoen!

1. Stijlvol Wonen 2

Opvolger van het succesboek 'Stijlvol Wonen exclusief'. Na het grote succes van Stijlvol Wonen Exclusief, biedt dit tweede deel een uitgebreide bloemlezing van de mooiste interieurs. In dit nieuwe boek vind je maar liefst 24 nieuwe reportages die stuk voor stuk matchen met de warm-hedendaagse stijl waar het magazine zo bekend om is. Van een respectvol gerestaureerde boerderij met modern interieur tot een tijdloos ingerichte loft in Spanje. Dit nieuwe XL-interieurboek met luxe cover, prachtige foto's en pure lay-out mag absoluut niet ontbreken in de collectie van echte interieurliefhebbers.

Auteur: Leen Verstraelen
Prijs: € 44,99


2. Het interieur ontwerp boek

Het interieur ontwerpboek is het perfecte basisboek voor iedereen die wil leren ontwerpen als een professional. Deze allesomvattende gids neemt je stapsgewijs mee in de wereld van het interieurontwerp. Het boek start met een overzicht aan stijlen en de daarbij behorende materialen. De volgende stappen zijn het maken van een plattegrond, deze invullen met de juiste basiselementen zoals wanden, vloeren en stoffering, het kiezen van de juiste meubels en het maken van een verlichtingsplan. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een keur aan slimme ideeën en handige tips en trucs voor het besparen van tijd en geld. Door de vele foto’s en illustraties is het een uiterst prettig en helder boek voor de interieurontwerper in spe.

Auteur: Jenny Hastie
Prijs: € 22,75


3. Kleur in huis

Kleur in huis laat zien hoe gezinnen een creatief huis creëren waarin iedereen zich thuis voelt. De beelden van de verschillende ruimtes bieden veel inspiratie om op een creatieve manier je huis een eigen identiteit te geven. Doe nieuwe ideeën op voor het gebruik van kleur, patronen, decoratieve elementen en gebruiksvoorwerpen in vrolijke kleuren. Het moderne gezinsleven in beeld: 13 echte woningen van echte mensen, waarin iedereen zijn eigen fantasierijke en creatieve thuis creëert. Met interieurs van bekende Nederlandse en Vlaamse lifestylebloggers.

Auteur: Ashlyn Gibson
Prijs: € 19,95


4. Vintage thuis

Tweedehandsspullen nieuw leven inblazen en vrolijke schrijfblokjes, kanten lampenkappen en schortjes van oma's theedoeken maken: het zijn populaire bezigheden. 'Vintage thuis' staat boordevol inspirerende sfeerbeelden en bevat ook nog eens 20 kleurrijke projecten om thuis aan de slag te gaan en je huis op te fleuren. Auteurs Tif Fussell en Rachelle Blondel, ook bekend als de creatieve bloggers Dottie Angel en Ted & Agnes, zijn niet alleen beroemd in Engeland - ook in Nederland worden ze steeds bekender. Marktplaats.nl en de kringloopwinkel zijn hofleveranciers, die een ieders fantasie prikkelen om bijvoorbeeld een opgedofte kledinghanger, een zwierig vliegengordijn, beplakte koffers en een gehaakte 'alles-tas' te fabriceren.

Auteurs: Dottie Angel en Ted
Prijs: € 19,95


5. Kamers voor kids

In een huis met opgroeiende kinderen is elke kamer een kinderkamer. Een beschermende en stimulerende woonomgeving is van groot belang om kinderen te laten ontdekken, leren en spelen. Elk kind heeft zo zijn eigen manier van spelen en zich vermaken. Kamers voor kids geeft de meest uiteenlopende praktische idee en tips, zodat u voor uw kind de leukste, veiligste en stimulerendste leefplekken kunt cre n waarin uw kind zich helemaal op zijn of haar gemak voelt. Naast tips voor het kiezen van het juiste meubilair krijgt u stap voor stap suggesties voor het inrichten en decoreren, dat u natuurlijk samen met uw kinderen kunt uitvoeren!

Auteurs: M. Sabo Wills en Melanie Acevedo
Prijs: € 19,95


6. Een ontwerp voor ieder huis

Bij de verbouwing of de aankoop van een huis wordt steeds vaker een interieurarchitect ingeschakeld. Het inrichten van je huis kost tenslotte een klein fortuin en je wilt graag dat alles meteen goed is. Een ontwerp voor ieder huis laat zien dat je elk huis, groot of klein, naar eigen wens kunt bouwen, verbouwen en inrichten. In dit boek realiseert Jorine woonwensen op het gebied van beschikbare ruimte en maakt zij van een standaardhuis een persoonlijk, gastvrij en vooral comfortabel thuis. Een goed interieur start immers bij een goed ontwerp en een doordacht plan.

Auteur: Jorine Tieleman
Prijs: € 24,34


7. Modern Wonen

Hoe modern wil jij wonen? Hoe modern dúrf je te wonen? Dit boek is een adembenemende tocht langs de meest fantastische moderne interieurs uit de hele wereld. Het helpt je om je eigen houding ten opzichte van modern wonen, de trend van nu, te bepalen en keuzes te maken die bij jou passen. Je interieur is tenslotte een weerspiegeling van je persoonlijkheid en verdient alle zorg en aandacht.

Auteurs: P. Richardson en Richard Powers
Prijs: € 12,50


8. Piet Boon

The designs of the successful Piet Boon are well-known worldwide. Throughout the world over 80,000 copies of his books Piet Boon and Piet Boon 2 have been sold. Piet Boon III, containing more pages than the first two books, shows recent design projects of Piet Boon, both in the Netherlands and abroad: Portugal, USA, South Africa, Bonaire, Denmark, South Korea and France.

The text can be found in seven languages at the back: French, German, Italian, Spanish, Chinese, Japanese and Russian. This spectacular collection of Piet Boon's latest projects together make up for an impressive, inspiring book. Piet Boon is one of the most celebrated designers in the Netherlands and abroad. He leads a design studio, together with his wife Karin, with an international team of architects and designers. He is especially famous for his furniture designs and for his all encompassing designs for homes and city districts. 'Piet Boon' has become a worldwide brand name signifying a luxurious lifestyle that serves clients in over 40 countries in the world. Joyce Huisman has published numerous titles, both culinary and interior design books.

Auteurs: Joyce Huisman en Piet Boon
Prijs: € 75,00


9. Thuiskomen etc.

Na het succesvolle boek Enjoy Your Home brengt vtwonen nu een nieuwe bestseller in de dop: Thuiskomen etc. Geschreven en samengesteld door de Australische stiliste Sibella Court. Thuiskomen etc. geeft eenvoudige suggesties voor het stylen van je huis. Het gaat niet over dure renovaties of alles nieuw kopen; het gaat erom dat je 'curator wordt van je eigen stijl'. Je huis mooi maken met de dingen waar je van houdt. Sibella Court maakte naam als internationaal interieurstilist voor gerenommeerde bladen als Vogue Living, Travel & Leisure en House & Garden. In de creatieve Victoriaanse wijk Paddington in Sydney opende ze vorig jaar haar winkel The Society Inc.

VTwonen is het grootste en meest veelzijdige woonblad van Nederland én een sterk merk met, naast het maandelijkse tijdschrift, een collectie woonaccessoires en meubels, boeken, (lifestyle)specials en een succesvolle website.

Auteur: Sibella Court
Prijs: € 20,00


10. Gezocht gevonden!

Ben je al lang van plan je oude stoelen op te knappen of wil je een nieuwe designkeuken aanschaffen? Gezocht gevonden! helpt je bij de zoektocht naar bijzondere materialen en spullen in huis. Alles komt aan bod: tegels, vloeren, behang maar ook serres, luiken en hang- en sluitwerk. De redactie van 101 woonideeën verzamelde meer dan 350 tips en woonadressen. Dit is het woonboek waar je écht wat aan hebt!

Auteur: Dagmar Jeurissen
Prijs: € 6,99


Interessant? Deel dit of stuur door!


Meer interieur inspiratie vind je hier: